Természetjárók

Természetjárók

Vasutas természetjáró nap Szombathelyen

Városnézés és parkerdei túra

Feltöltve: 2018.05.26

2018. május 26. szombat

Az elmúlt év május 20-án a vasi természetbarátok Sopronba látogattak, ahol barátaik szíves fogadtatásban részesítették őket. Ez évben a szombathelyieken volt a sor, hogy közös programot szervezzenek Schlosser Péterékkel.

Mivel soproni túratársainknak egy csoportja szombathelyi városnézést igényelt, de voltak, akik a Parkerdőben szerettek volna barangolni, így két túrát szerveztünk. A találkozó célja nem hosszú távok és szilaj emelkedők leküzdése volt, hanem a baráti beszélgetés, a tájban való gyönyörködés, így kényelmes programokat szerveztünk.
A városnézők 10 fős csoportja Rábai Péter vezetésével a szombathelyi vasútállomásról indulva járta be Szombathely felújított tereit, a Csónakázó tó környékét, sőt az Egyházmegyei Múzeum kiállítását is megtekintette. A soproniak és a szombathelyiek „kemény magját” alkotó 34 fős másik csoportot Urbán László vezette. Ők az oladi városrészre buszoztak, és a DDK szakaszát végigjárva kellemes sétát tettek a Parkerdőben. Az árnyas fák alatt haladva, kb. 5 km megtétele után egy hangulatos pihenőhelyen elfogyasztották tízóraijukat, – sőt némi itókát is magukhoz vettek a barátság jegyében, valamint az eddig is meglévő vidám hangulat megtartása érdekében. A parkerdei pihenőben (fotó: Urbán László)Kiérve a parkerdei pihenőhöz Schlosser Peterrel elrendeztük a szükséges adminisztrációt. Ezek után a társaság úgy döntött, hogy a buszozás helyett inkább gyalogolunk a városig. Gyors fotózás az emlékműnél, és a közeli Jókai parkban a városnézők csoportjával közösen újabb szíveslátás következett a vendégek számára, de azért a soproniak sem maradtak el ezen a téren.
A városnézők busszal az vasútállomásra indultak, a parkerdő-járó többség soproni tagjaitól pedig egy kis városnéző séta után vetünk búcsút. Hogy jól sikerült a találkozó, azt a Facebook-ra feltett képek és videók like-jai és kommentjei is igazolják.

Képgaléria


A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza