Aktuális

Aktuális

Papíripari paripán vágtatott a Karneválba a VMbE

2017.08.27

Ha feltámadt volna poraiból Claudius császár, bizonyára kivetkezett volna a tógából, ugyanis tikkasztó forróság köszöntött Savaria népére a 18. történelmi karneválon. A ferences kolostor melletti fasor árnyába húzódók a karnevál Civil Korzóján 10 órától 6 óráig ismerős múzeumbarátokra lehettek figyelmesek.

Az egyleti standnál szkíta és kelta műkincsek motívumaival díszített, Kántor Orsi által tervezett könyvjelzőt hajtogathattak, színezhettek a kreativitásukat kibontakoztatni vágyó kicsik és nagyok. Kipróbálhatták, hogy le tudják-e győzni a „játékmestereket” a senet nevezetű társasjátékban. Emellett az Egylet számos kiadványához is hozzá lehetett jutni kedvezményes áron. Így például: Czirok Zoltán „Tegnap istenítélet volt Szombathelyen” című, a vasi megyeszékhely elleni légitámadások történetét feldolgozó könyvéhez, a verebi Végh Gyula életéről szóló, Bajzik Zsolt szerkesztette Élményeim és véleményeim című kötethez, vagy a Németh Balázs tollából frissen napvilágot látott „Ezek nem tudják mi a háború” – Vas vármegyei katonák a Nagy Háborúban című tanulmányhoz is.

Mindenkit szeretettel vártak (fotó: Tóth Kálmán)

Papíripari paripa címmel a karnevál pénteki napján délután 2 órától és szombaton 11:30-tól az Egylet nyitott versmondó körének 11 tagja örvendeztette meg a közönséget magyar költők mosolyra fakasztó verseivel, míg a Vivace Kamarazenekar (Györffy Ágnes, Hanusz Orsolya, Schmidtné Vinczi Réka, Tóth Beáta, Tóthné Temesi Kinga) vidám zenei darabokkal fokozták a jó hangulatot. Szép kis kör alakult ki a színpad mellett és előtt, ismerősökből, barátokból, de a dallam- és költeménycsokor az arra haladókat is megállásra késztette.
Hogy újra élhesse, továbbadhassa a rendezvény örömét másoknak is, közreadunk egy képgalériát, valamint csatoltan közzétesszük a teljes műsort.

Kattintson ide a műsor letöltéséhez!

Képgaléria


A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza