Aktuális

Aktuális

Itáliai műemlékvárosok Aquileiától Sirmionéig

Öt napos utazás a vasi múzeumbarátokkal

2017.10.25

A toszkán városok varázsától megigézve a Vasi Múzeumbarát Egylet a Gabbiano Travellel közösen, 2017 őszén újabb itáliai utazásra invitálja tagságát és az érdeklődőket. A programban Aquileia, Ravenna, Assisi, Bologna, Verona és Sirmione kiemelkedő nevezetességei szerepelnek.

Bár Ravenna napjainkra apró falucskává zsugorodott, mégis bővelkedik látnivalókban: római kori lakóházak falai, fürdők, kikötő, fórum, oszlopsorok, ókeresztény bazilika a híres mozaikpadlóval. A település központjában található ásatási terület a bazilikával 1998 óta a Világörökség része.
A második napot teljes egészében Ravennában, „a mozaikok fellegvárában” töltjük. A megtekinteni tervezett nevezetességek közül előzetesként a San Apollinare Classe korai keresztény bazilikát, az ariánus keresztelőkápolnát, Theoderik császár mauzóleumát és a Régészeti Múzeumot emeljük ki. A nap fénypontját kétségkívül a San Apollinare Nouvo ókeresztény bazilika lélegzetelállító szépségű aranyozott mozaikfreskói jelentik majd.

Az utazás harmadik napján Szent Ferenc és Szent Klára szülőhelyére, Assisi városába látogatunk Ízelítőként néhány remekmű: a háromszintes Bazilika altemplomában Cimabue és Giotto freskói, az altemplom Szent Márton kápolnájának freskósorozata, a felső templomban Giotto és tanítványai freskói. A negyedik napra tettük az egyeteméről híres „téglavörös város”, Bologna, illetve Verona megtekintését.
A kirándulás zárónapján Sirmionéba, a Garda tóba nyúló félsziget mediterrán klímájú kisvárosába utazunk, ahol még hajózásban is részünk lehet.

Fedezze fel velünk Itália hat műemlékvárosát!

Részletes programterv és információk ITT!


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza