Természetjárók

Természetjárók

Hagyományos Mikulás-túra a Hétforráshoz

…a kőszegi Írottkő Natúrpark támogatásával

2016.12.04

Szombathelyről 26 fő érkezett vonattal az Egylet túrázói közül Kőszegre, ahol még sokan csatlakoztak a csoporthoz, mind a találkozási pontnál, mind a Kincs pihenőnél. Így a túrán, amelyet Urbán László vezetett, összesen 52 fő vett részt.

A találkozóhelyen a Natúrpark képviselője üdvözölte a társaságot. Közben titokban átvettük az ajándékokat, így a múzeumbarát egyleti édességekkel együtt tetemes mennyiségű csomag keletkezett.

Van zsákomban... (Fotó: Urbán László)

Immár a megszokott útvonalon, a Királyvölgyön át és a Szálasi bunker mellett haladva a Kincs pihenőhöz sétáltunk. Itt még sokan csatlakoztak hozzánk. Ezután szép napsütéses, de egy kicsit csípős időben a Hétforráshoz gyalogoltunk, ahol kis idő múlva a Mikulás bácsi is megérkezett az ajándékokkal, amelyekből jutott mindenkinek. A legkisebb gyermek egy 5 éves kínai kislány volt, aki még verset is szavalt a Mikulás bácsinak, és barátságot is kötött vele. Egy ifjú legény, túratársunk unokája, szép dalt énekelt a fehérszakállú ajándékosztónak. Persze az idősebbek is nótára fakadtak. A pihenő és falatozás után a páran még felmentek az Óháztetőre, de lefelé újra találkoztunk a Kincs pihenőnél, ahol a fabódé kinyitott és forralt borral, kávéval rendelkezésünkre állt. Innen Kőszegre mentünk. Akadtak, akik egyből az állomásra igyekeztek, de azért csapatépítésre is jutott lehetőség forralt borral, zsíros kenyérrel a sokunk által kedvelt Poncihter borozóban.

Képgaléria


A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza