Aktuális

Aktuális

Huszonnégy program

... a 2017. évi első félévi egyleti eseménynaptárban

2017.02.13

Természetjáróink tucatnyi gyalogtúrája és a 6 előadás, pódiumbeszélgetés mellett tavaszi nagytakarítás, a hagyományos Pável emlékséta, zenés szavalóest és autóbuszos családi kirándulás is szerepel a bőséges programkínálatban.

Március első napján "rendhagyó történelemórára" hívjuk a megújult homlokzatú Savaria Múzeumba azokat, akik szeretnének betekintést nyerni egy eddig közöletlen első világháborús levelezésbe. Még ugyanezen hónapban egy hadi napló rejtelmeit kutatjuk, aztán április ismét elhozza a Pável emléktúrát és a költészet napi műsort (ez utóbbit a húsvéti készület okán egy héttel a költészet napja után). Közkívánatra, egy-egy esemény erejéig, folytatódnak a „Gyűjtemények gyűjteménye” és a „Szombathely mindenkép(p)en!” című sorozatok, május végén pedig ünnepélyes könyvbemutatóra is sor kerül.A Természetjáró Szakosztály tagjaival bejárhatjuk szűkebb hazánk kellemes tájait, de eljuthatunk a Bakonyba, Herend környékére, a gödöllői Grassalkovich kastélyba és Sopronba is. A múzeumbogár klub tagjai péntekenként 15 órától 17:30-ig változatos témájú, külön tematika szerint összeállított foglalkozásokon vehetnek részt.

Mindezen élményeket a félévet lezáró autóbuszos kirándulás koronázza meg, amelynek során két régészeti park emlékeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A programok iránti érdeklődés felkeltése mellett jelen sorok célja még, hogy kérjük tagjainkat, szimpatizánsainkat: segítsék az Egylet munkáját tagdíjaikkal, illetve személyi jövedelemadójuk 1%-ának címkézésével!

Katt IDE a 2017. első félévi eseménynaptárért!


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza